русский корабльнахуй
 
Чернівці  27 травня 2024 15:43 

У Чернівцях зросте вартість проїзду в маршрутках: про яку суму йдеться

підтримай автора: оригінал
16
10.2k
0
Фото: МА АСС
Послуги з перевезення у Чернівцях надають приватні перевізники та комунальне підприємство «Чернівецьке тролейбусне управління». Чи підійматимуть вони вартість на проїзд - читайте у публікації Медіа агентства АСС.
У лютому ми повідомляли про зростання тарифу на проїзд у електротранспорті Чернівців. Як розповів Медіа агентству АСС заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль, зараз про подальше підвищення тарифу в тролейбусах не йдеться.
А от що стосується автобусів – зараз фахівці Чернівецького тролейбусного управління проводять відповідні розрахунки.
«Ми бачили стрімке зростання вартості пального, до того ж комунальне підприємство не отримує фінансової підтримки, півтора року працює як окрема господарська одиниця без додаткових коштів, тобто, що заробить – з того й живе. На жаль, нам безкоштовно електроенергію, пальне, запчастини ніхто не дає, а ціни зростають. Тому логічно, що ми будемо визначати реальну вартість перевезення автобусами і, можливо, виконавчий комітет буде переглядати цей тариф», - каже Ігор Крохмаль.
Чи піднімуть ціну приватні перевізники
Приватні перевізники постійно звертаються щодо підняття тарифів, розповів журналістам посадовець. Але є визначена законом процедура, перевізники повинні надати офіційні розрахунки.
«Ці розрахунки мають бути обґрунтовані. Вони робляться економістами, фаховими людьми, які працюють в цій галузі. Станом на травень жодного такого розрахунку міська рада від приватних перевізників не отримала. І ми не маємо що розглядати ні на тарифній комісії, ні на засіданні виконавчого комітету», - розповів Ігор Крохмаль.
Говорити про конкретні суми поки ще зарано, кажуть у міській раді, адже це об’ємна робота економістів: треба проаналізувати всі витрати. За розрахунками Ігоря Крохмаля, до червня місто мало б отримати такі розрахунки:
«Зараз ми знаємо точно, що собівартість перевезення автобусом складає мінімум 16 гривень, а тариф зараз 14 гривень, тому економісти працюють».