русский корабльнахуй
 
Новини України  26 травня 2024 22:42 

Навчання може розпочатися у серпні: вузи вже отримали рекомендаційні листи

підтримай автора: оригінал
16
1.1k
0
Міносвіти України радить університетам нашої держави організувати початок навчання студентів раніше – у серпні. Вузи вже отримали відповідного рекомендаційного листа, школи - поки що ні.
Про це пише Телеграф.
Очільник МОН Оксен Лісовий каже, що це роблять для того, аби зробити більші канікули в зимовий – найскладніший – період. Відповідно – щоб завершити навчання пізніше – у червні.
Посадовець зазначив, для шкіл МОН ще здійснює необхідні розрахунки.
"Розуміємо, що частина закладів у момент відключення електроенергії буде переходити на змішаний режим. Тому будемо робити зміщення навчання", – уточнив міністр.
За словами міністра, терміни навчання учнів, найімовірніше, змістять ближче до теплого періоду, адже постає ще питання щодо опалення.
"Зараз ухвалюємо остаточне рішення, але, швидше за все, будуть зміщені графіки [навчання] по дню. Тобто не тільки в контексті початку і завершення навчального року і канікулярних періодів, а й по дню. Це буде залежати, чи позмінно організовано навчання в школі, але такий комплекс заходів ми розробляємо", – розповів Лісовий.
Нагадаємо, через складну ситуацію в енергетиці, МОН рекомендує вишам, а також ПТУ розпочати новий навчальний рік у другій половині серпня.
Редактор: Людмила Осадчук
26-05-2024, 22:42