русский корабльнахуй
 
Новини України  25 травня 2024 20:00 

Кому з пенсіонерів і навіщо потрібно проходити ідентифікацію: відповідь Мінсоцполітики

підтримай автора: оригінал
16
844
0
Щоб продовжити отримувати виплати українським пенсіонерам варто пройти ідентифікацію в Пенсійному фонді. Попри те, що термін ідентифікації завершився ще 31 березня, багато пенсіонерів досі так і не пройшли необхідну процедуру.
Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.
Ідентифікація - це процедура встановлення особи одержувача пенсії. Мінсоцполітики розглянуло основні питання щодо її проходження.
Кому і навіщо потрібно проходити ідентифікацію
Дана норма діє на постійній основі та стосується всіх отримувачів пенсій та соціальних виплат. Мета ідентифікації - перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони були призначені.
Проходити ідентифікацію необхідно кожні 6 місяців.
Які документи треба мати для проходження ідентифікації
При особистому зверненні треба мати із собою
– документ, що посвідчує особу - паспорт громадянина України або закордонний;
– платіжну картку, на яку надходить пенсія (при ідентифікації АТ "Ощадбанк");
– пенсійне посвідчення.
При віддаленій ідентифікації
– авторизація здійснюється людиною в особистому електронному кабінеті на вебпорталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис";
– під час відеоідентифікації треба мати при собі документ, що посвідчує вашу особу як отримувача виплати або як законного представника чи помічника отримувача виплати, у випадку дитини - свідоцтво про народження дитини.
Як пройти ідентифікацію за кордоном
Це можна зробити, звернувшись до закордонної дипломатичної установи України за отриманням документа про посвідчення факту, що особа є живою.
Але відвідування дипломатичної установи не є обов'язковим, можна пройти ідентифікацію за допомогою цифрових інструментів. Зокрема, через Портал електронних послуг ПФУ.
Редактор: Алісія Давид
25-05-2024, 20:00