русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  25 травня 2024 12:20 

Можна подивитися фільм та провести час з користю: у Садгорі відкриють «Резиденцію молоді»

підтримай автора: оригінал
18
992
0
У Садгорі планують відкрити осередок комунальної установи "Резиденція молоді", розповідає директорка комунальної установи "Молодіжний центр Чернівців "Резиденція молоді" Світлана ОЛЕКСІЙЧУК.
Про це йдеться у матеріалі molbuk.ua
Садгора – одна із найвіддаленіших частин Чернівців, де мало заходів відбувається.
Приміщення резиденції надала Чернівецька міська рада. Розташоване воно на вулиці Івана Підкови, 2. Приміщення наразі в занедбаному стані: немає ремонту, обладнання, старі вікна та двері.
"Нещодавно ми знайшли партнерів, які будуть ремонтувати та допомагати з обладнанням молодіжного центру. Це представники UNHCR Ukraine – Агентство ООН у справах біженців в Україні. Вони нам вже погодили проєкт. Ми там зробимо три кабінети на 69 квадратних метрах. Плануємо, що завершимо ремонт до кінця осені", – зазначає Світлана Олексійчук.
У резиденції працюватиме людина з відділу інтеграції та профорієнтації переселенців. Будуть проводити різні майстеркласи. Молодь матиме змогу пограти в настільні ігри, влаштовуватимуть кіновечори.
"Перед тим, як розпочали працювати над цим проєктом, ми здійснювали опитування серед молоді в Садгорі. У ньому взяло участь близько 100 респондентів, вони розповіли, чого їм не вистачає. Найбільше молодь потребує приміщення для кіноперегляду, а також для зустрічей, щоб займатися разом творчістю. Багато хто хотів музичних інструментів. Також молодь прагне відвідувати майстеркласи із ліплення, записувати подкасти", – каже директорка "Резиденції молоді".
"Ми постійно просимо в навчальних закладів приміщення, щоб хоч якось залучити молоде покоління. Однак під час канікул не будемо мати такої змоги. Раніше ми ще возили на тренінги охочих у центр міста, але не маємо коштів робити це на постійній основі. Тому нам потрібні відділення у віддалених районах", – говорить Світлана Олексійчук.
Редактор: Ангеліна Петльована
25-05-2024, 12:20