русский корабльнахуй
 
Новини  24 травня 2024 20:00 

Поліціянти повідомили про підозру буковинцю, який сприяв у нелегальному трансфері чоловіків через кордон

підтримай автора: оригінал
28
-
-
Фігурант за гроші допомагав чоловікам призовного віку покинути територію України поза офіційним пунктом пропуску. Наразі поліціянти затримали чоловіка та вже повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. За скоєне буковинцю загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Працівники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції спільно з колегами з відділу міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та Державної прикордонної служби перекрили черговий канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків за межі території України.
20 травня в адміністративних межах Красноїльська прикордонники спільно зі співробітниками поліції викрили буковинця, який намагався доправити чоловіків призовного віку до лінії розмежування державного кордону.
Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 57-річний житель с. Великий Кучурів, знаючи про чинні тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, сприяв у незаконному трансфері чоловіків через державний кордон. Буковинець підшукав «клієнтів», які бажали потрапити до сусідньої Румунії, оминувши пункт пропуску. Вартість «квитка» чоловік оцінив від 5500 євро до 7500 доларів США.
Правоохоронці затримали фігуранта в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.
Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.
Поліціянти нагадують, що згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.