русский корабльнахуй
 
Новини  24 травня 2024 17:45 

СФК «Буковина» представила нового головного тренера: хто очолив команду

підтримай автора: оригінал
25
413
0
З наступного сезону чернівецьку команду очолить Валерій Кривенцов.
фото СФК «Буковина»
Керівництво ФК «Буковина» представило нового головного тренера команди. Ним став 50-річний Валерій Кривенцов.
Про це повідомили в офіційних соцмережах клубу.
Угоду з новим тренером «Буковина» уклала на рік із можливістю продовження. Він очолить команду з наступного сезону. Наразі тренер прибув до стану клубу, щоб «якнайшвидше розпочати формування оновленого складу “жовто-чорних”».
фото СФК «Буковина»
Що відомо про нового головного тренера
Валерій Кривенцов упродовж кар’єри футболіста виступав за донецькі «Шахтар» та «Металург», «Волинь», «Актобе» та запорізький «Металург».
Також фахівець зіграв у футболці національної збірної України у 17 матчах у період із 1994 по 1998 роки. Тричі вигравав Кубок України та шість разів ставав срібним призером чемпіонату України у складі «гірників».
Тренерську кар’єру Кривенцов розпочав у дитячій академії «Шахтаря». У сезоні 2014/2015 «Шахтар» U19 під керівництвом Валерія Сергійовича завоював срібні нагороди Юнацької ліги УЄФА, поступившись у вирішальному матчі з рахунком 2:3 лондонському «Челсі».
Влітку 2015 року очолив маріупольський «Іллічівець», а вже наступного сезону повернувся у «Шахтар», де працював головним тренером молодіжної команди «гірників», яка у кампанії 2017/18 стала чемпіонокою України.
У серпні 2020 року Валерій Кривенцов був призначений на посаду головного тренера «Металіста 1925». У своєму дебютному сезоні біля керма харківської команди завоював путівку до Прем’єр-ліги.
До «Буковини» фахівець восени 2023 року очолював луганську «Зорю».
Нагадаємо, що пошуки нового головного тренера «Буковини» почалися після звільнення колишнього наставника команди — Андрія Мельничука.
Водночас, як і зазначалося, догравати цей сезон ФК «Буковина» буде під керівництвом спортивного директора клубу Григорія Чурілова.