русский корабльнахуй
 
Чернівці  24 травня 2024 13:30 

Ситуація дуже складна: мешканці однієї з вулиць у Чернівцях вже понад місяць не мають газу

підтримай автора: оригінал
24
1.8k
0
Фото МА АСС надала Вікторія Голодняк
Від 12 квітня 62 споживачі на вулиці Горіхівській перебувають без газу. Нині фахівці проводять роботи з ліквідації численних витоків. Що відомо про ситуацію - читайте в матеріалі МА АСС.
У Чернівцях мешканці вулиці Горіхівської не мають газу з 12 квітня. Йдеться про 62 споживачів, які під'єднані до аварійної ділянки газопроводу.
У коментарі Медіа агентству АСС Вікторія Голодняк, начальниця управління зовнішніх комунікацій Чернівецької філії «Газмережі», розповіла, що ситуація на цій ділянці дійсно складна:
«На вулиці Горіхівській проходить сталевий газопровід, який прокладений у 90-х роках. Відносно, він має невеликий термін експлуатації, однак має багато корозійних ушкоджень. Це призвело до численних витоків, які ми почали виявляти ще у січні цього року. 12 квітня довелось припинити розподіл газу на декілька вулиць мікрорайону Роша, оскільки загазованість ґрунту досягла 100%. У першу чергу це небезпечно для людей, адже газ може проникати в землю, а потім і у підвали та до помешкань».
Таким чином, у середині квітня без постачання газу на вулиці Горіхівській та прилеглому масиві залишилось 426 споживачів. Протягом тижня там ліквідували деякі витоки, закільцювали газопровід і змогли відновити постачання 364 абонентам.
Решта 62 споживачі, які знаходяться поблизу самої аварійної ділянки труби, досі перебувають без газу.
«На місці постійно працюють наші фахівці. Витоків багато, роботи складні. Наразі працівники намагаються відновити розподіл газу до аварійної ділянки. Після ретельної перевірки, якщо все буде гаразд - тоді запустимо цю ділянку та додатково проінформуємо споживачів», - каже Вікторія Голодняк.
Наразі ці 62 абоненти не сплачують за доставку газу. У звʼязку з відсутністю розподілу, компанія не нараховує плату за цю послугу.
Аварійну ділянку газопроводу на вулиці Горіхівській планують замінити повністю - це 1,6 км. Проте, за словами начальниці УЗК Чернівецької філії «Газмережі», це потребує фінансування і газовики вже внесли ці роботи в Інвестпрограму підприємства.