русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  24 травня 2024 12:20 

Графіки погодинних відключень діятимуть не один місяць: у "Чернівціобленерго" розповіли про ситуацію в енергосистемі

підтримай автора: оригінал
19
2.9k
1
Графіки погодинних відключень не скасують, вони будуть діяти надалі ще не один місяць.
Про це повідомляє "Чернівціобленерго".
"Дефіцит в енергосистемі виник не просто так, і сам по собі не зникне. Російські терористи зруйнували багато технологічно складного електричного обладнання з генерації електроенергії, і щоб це устаткування відновити (замінити), потрібно багато часу і зусиль. Тому в умовах дефіциту електроенергії будемо жити ще тривалий час. Тому графіки будуть діяти і надалі – нам з вами це треба прийняти як факт і адаптувати своє життя до постійних обмежень у споживанні", - йдеться у повідомлення пресслужби "Чернівціобленерго".
В усіх областях ситуація різна з відключеннями різна.
"Попри чинні графіки і наявні ліміти споживання, ми з вами вже котру добу поспіль не бачимо відключень у денні години, оскільки активне сонце дає роботу сонячним електростанціям. Так учора, 23 травня з 07:00 до 19:00 ми не застосовували погодинні вимкнення, оскільки область вкладалася в надані нам ліміти споживання. Сьогодні, 24 травня від 07:00 також відключення не застосовуємо. Тоді, коли в інших областях через щільну хмарність відключення застосовуються упродовж усієї доби", - зазначили у "Чернівціобленерго".
Графік 4х4 діють в усіх регіонах, оскільки ліміти надані для усіх областей в рівній пропорції.
"Такий графік означає, що чотири години світло, інші чотири – можуть відключити. Ми ж сформували графік таким чином, щоб ці інші чотири години (2 "можливого заживлення" + 2 "відключення") – ми могли використовувати залежно від ситуації. Наприклад, якщо сонце світить, в ліміти вкладаємося – відключень нема. Є невеликий ризик вийти за межі лімітів – відключення по 2 години. Якщо велике споживання і серйозно перебираємо дозволені величини – відключення будуть тривати по 3-4 години", - пояснили енергетики.
Буковинців закликають використовувати електроенергію помірковано, адже чим більше буде економії, тим менше матимемо відключень.
Редактор: Людмила Осадчук
24-05-2024, 12:20