русский корабльнахуй
 
Новини України  23 травня 2024 21:21 

Дають фейкові повідомлення про відключення світла: кіберполіція попередила про шахраїв

підтримай автора: оригінал
23
953
0
Шахраї використовують проблеми з енергопостачанням на свою користь. Тому українців закликають не довіряти стороннім ресурсам і не переходити за посиланнями з незнайомих джерел.
Про це повідомляє кіберполіція України.
Через масовані ворожі атаки в енергосистемі України є дефіцит потужності і застосовуються обмеження постачання електроенергії. Для організації побуту в таких умовах, українцям треба стежити за графіками відключень.
Зловмисники можуть створювати фейкові онлайн-ресурси для поширення дезінформації в інтересах країни-агресорки, виманювання конфіденційних даних громадян та привласнення заощаджень громадян.
Наприклад, минулого року кіберполіція викрила групу зловмисників, які під час блекаутів створювати фейкові телеграм-боти енергетичної компанії. З їх допомогою вони викрадали облікові записи користувачів Телеграм і в подальшому використовували їх у шахрайських схемах.
Ознайомитися з графіком планових відключень у відповідному регіоні та списками постачальників за областями України можна на сайті Міністерство енергетики України, а також на сайтах операторів розподільчих мереж.
Редактор: Людмила Осадчук
23-05-2024, 21:21