русский корабльнахуй
 
Чернівці  23 травня 2024 17:03 

Ув'язнені на Буковині чоловіки готові поповнити ряди військових

підтримай автора: оригінал
15
1.1k
0
Ілюстративне фото
Верховна Рада 8 травня ухвалила закон, який передбачає добровільну мобілізацію окремих категорій ув‘язнених.
До лав Сил оборони не можуть бути мобілізовані особи, які вчинили умисні вбивства, ґвалтівники, педофіли, засуджені за незаконне виробництво, придбання, розповсюдження або зберігання наркотиків, ті, хто вчинив злочини проти основ національної безпеки України, а також експосадовці.
Для всіх інших, хто потенційно може бути мобілізований, діє однакова умова – до завершення терміну їх покарання має залишитися не більше трьох років.
Журналісти Медіа агентства АСС звернулись телефоном до адміністрації Сокирянської виправної колонії та Чернівецького слідчого ізолятора.
У Чернівецькому слідчому ізоляторі нам повідомили, що така інформація зараз не розголошується.
Своєю чергою адміністрація виправної колонії, що у Сокирянах, розповіла нам, що серед ув'язнених є ті, хто зголосився мобілізуватись. Тривають поетапні процедури. У закладі була відповідна комісія та представники ТЦК та СП.
З міркувань безпеки заклади не розголошують точної кількості ув'язнених, які готові мобілізуватись.
Як стало відомо сьогодні, 22 травня, Хмельницький міськрайонний суд звільнив від відбування покарання перших двох ув’язнених в Україні, які висловили бажання мобілізуватися.
А напередодні, 21 травня, повідомлялось, що заяви на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для участі в обороні України вже подали понад 3 тисячі засуджених.