русский корабльнахуй
 
Новини  23 травня 2024 15:53 

У двох громадах Буковини стартував проєкт допомоги людям з інвалідністю

підтримай автора: оригінал
30
520
0
Ініціатива передбачає надання наборів гумдопомоги людям з інвалідністю різного віку та маломобільним жителям та ВПО У двох громадах Буковини – Кам’янській та Топорівській – стартував проєкт допомоги людям з інвалідністю. Реалізовуватимуть його спільно з міжнародною організацією Глобал Ком'юнітіз (Global Communities) та Українським народним домом у Чернівцях у межах програми CLEAR.
Про це повідомляє обласна рада.
Ініціатива передбачає надання наборів гуманітарної допомоги людям з інвалідністю різного віку та маломобільним жителям громад, у тім числі й переселенцям.
Особливості реалізації проєкту представники громад та Global Communities обговорили під час зустрічей.
Довідково
ГО «Український Народний Дім у Чернівцях» реалізує проєкт «Рекреаційна та підтримуюча гуманітарна допомога в 5-ти територіальних громадах Чернівецької області», а саме Кам’янській, Магальській, Кіцманській, Топорівській та Чернівецькій громадах у межах програми CLEAR.
Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) впроваджується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку.
Загальна мета програми – задовольнити нагальні потреби людей, які постраждали від війни, водночас підтримуючи місцеві громади у здійсненні їхніх власних заходів реагування.
➡️У 2024 році програма CLEAR працює у визначених територіальних громадах Чернігівської, Чернівецької, Дніпропетровської та Харківської областей і разом із місцевими організаціями громадянського суспільства реалізує гуманітарні проєкти за трьома основними напрямками: надання захисту, забезпечення прихистку, доступу до санітарії та гігієни та сприяння економічному відновленню.