русский корабльнахуй
 
Кримінал  23 травня 2024 15:31 

Судитимуть підрядника, який вкрав 2,8 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг у Дністровському районі

підтримай автора: оригінал
16
1.9k
1
Фото ілюстративне
Щоб незаконно заволодіти державними коштами, які були виділені для проведення аварійно-відновлювальних робіт дороги місцевого значення у Дністровському районі, керівник столичної компанії завищив обсяги фактично виконаних робіт, матеріальних ресурсів і конструкцій. Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно чоловіка та передали обвинувальний акт відносно нього для розгляду до суду.
Нагадаємо: протиправну діяльність 56-річного жителя Київської області задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно із колегами обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.
Як повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у листопаді 2020 року чоловік, перебуваючи на посаді директора будівельної компанії, уклав договір на виконання капітального ремонту автомобільних доріг місцевого значення після наслідків стихії.
Відповідно до умов контракту, з державного бюджету за виконану роботу на рахунки столичної будівельної компанії було перераховано гроші. Підрядник, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив недостовірну інформацію до актів виконаних робіт. У результаті протиправної діяльності державі завдано збитків на суму понад 2,8 мільйона гривень.
Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували додаткові обставини скоєння протиправних дій чоловіка. Відтак – довели причетність його до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем); ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення); ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
Відповідно до чинного законодавства, звинуваченому у привласенні коштів загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.