русский корабльнахуй
 
Новини  23 травня 2024 09:39 

На Буковині водоканал нараховував плату споживачам за тарифами з майбутнього

підтримай автора: оригінал
19
3.8k
0
Підприємство наразі сплатило штраф та здійснило перерахунок коштів за надані комунальні послуги За розглядом звернення громадянина, Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області провело перевірку щодо застосування державних регульованих тарифів комунального підприємства, що надає послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення мешканцям Чернівецької області.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
В ході перевірки було встановлено, що за надані комунальні послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення в лютому 2024 року був застосований тариф, який вступив в дію з 01.03.2024 року, чим порушено вимоги пунктів 1 та 5 статі 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та пункту 3 статі 12 Закону України «Про ціни та ціноутворення», якими передбачено, що зміна рівня державних регульованих цін здійснюється в порядку і строки, що визначаються органами які відповідно до цього Закону здійснюють державне регулювання цін.
За результатами позапланової перевірки до комунального підприємства застосовано адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу, а також притягнуто посадову особу до адміністративної відповідальності.
У визначений законодавством термін, комунальне підприємство добровільно сплатило до бюджету штраф та здійснило перерахунок заявнику за надані комунальні послуги.
За інформацією джерел "Чернівецького променя", йдеться про комунальне підприємство у місті Вижниця.
При виникненні питань щодо правомірності формування, встановлення та застосування тарифів на постачання комунальних послуг, необхідно звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за адресою: вул. Сторожинецька, 115, м. Чернівці, 58010 (е-mail: consumer.cv.main@gmail.com).