русский корабльнахуй
 
Новини світу  23 травня 2024 08:30 

США не підтримують удари по Росії, але Україна вирішує сама: Блінкен

підтримай автора: оригінал
22
1.3k
0
США не підтримують використання поставлених Україні західних озброєнь для ударів за межами української території, проте Україна сама ухвалює рішення про те, як ефективно розпоряджатися цією зброєю.
Про це пише Радіо Свобода з посиланням на держсекретаря США Ентоні Блінкена.
Він наголосив, що завдання США та інших союзників – постачати Україні ту зброю, яку вона потребує для відбиття російської агресії.
"Ми надали Україні необхідну допомогу. Фактично, Сполучені Штати згуртували 50 країн по всьому світу, щоб стати на захист України й не дати їй бути стертою з мапи, як того прагнув Володимир Путін. Ми згуртували міжнародну спільноту, щоб розділити цей тягар", - розповідає Блінкен.
Низка членів Конгресу, включаючи голову комітету республіканця Майкла Маккола, на слуханнях у середу поставили Блінкену запитання, чому адміністрація Джо Байдена забороняє Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях на території Росії.
Також вони виступили із твердженням, що прихильником такої заборони є радник із нацбезпеки Джейк Салліван, Конгрес у своїх рішеннях про виділення Україні допомоги таких обмежень не встановлював.
Раніше Блінкен ухилився від прямої відповіді на уточнювальне запитання про те, чи дозволять США бити про території РФ американською зброєю.
Редактор: Ангеліна Петльована
23-05-2024, 08:30