русский корабльнахуй
 
Новини України  22 травня 2024 21:21 

Відімкнення світла в Україні: як діятимуть графіки 23 травня

підтримай автора: оригінал
26
1.1k
0
У четвер, 23 травня, графіки погодинних відключень світла для промислових та побутових споживачів в Україні діятимуть від 00:00 до 24:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежуватися не буде.
Про це повідомили в “Укренерго”.
Причиною подовження терміну дії обмежень називають прогнозовану щільну хмарність у більшості регіонів України, через яку сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії. Відповідно, в енергосистемі збільшиться обсяг дефіциту.
“Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр “Укренерго” щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах”, - йдеться у повідомленні.
В “Укренерго” нагадали, що головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях.
Від 22 березня до 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.
Нагадаємо, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше попередив, що українці повинні бути готовими до того, що графіки відключення світла будуть застосовуватися й надалі. Це стосується не лише літа, а й майбутньої зими.
Редактор: Галина Олійник
22-05-2024, 21:21