русский корабльнахуй
 
Чернівці  22 травня 2024 12:35 

Сплата комунальних послуг та петиції: у Чернівців з'явиться власний застосунок

підтримай автора: оригінал
29
1.4k
0
Фото: ЧМР
Чернівецька міська рада вже підписала меморандум про співпрацю з IT-компанією, яка розроблятиме застосунок.
Як розповів у коментарі Медіа агентству АСС заступник Чернівецького міського голови Євгеній Маховіков, незабаром у Чернівців з'явиться свій власний застосунок. За словами посадовця, він значно полегшить життя містян, адже міститиме всю важливу інформацію.
«Ми вбачаємо, що наш застосунок буде чимось схожий на «Київ Цифровий» - завдяки йому чернівчани зможуть дізнаватись всю необхідну інформацію про події у місті. Поки концепція лише розробляється, але скоріше за все інформація у застосунку буде поділена на блоки. Наприклад, комунальний блок міститиме інформацію про воду, газ, відключення тощо. Соціальний блок матиме петиції, опитування. Буде також транспортний блок, тобто інтеграція транспортної картки у застосунок, паркування. Функціонал буде достатньо потужним», - каже Євгеній Маховіков.
Як зазначає посадовець, розробка застосунку нині на початкових етапах. Зокрема, у міській раді підписали меморандум про співпрацю з IT-компанією «РОК АЙ ТІ», яка займатиметься розробкою.
«Про терміни поки говорити рано. Функціонал кожного блока буде розроблятись у кілька етапів, і деякі з них складні. Наприклад, якщо ми хочемо дати чернівчанам можливість сплачувати комунальні послуги через застосунок, то на нас чекають довгі переговори з комунальними службами та сторонніми партнерами. Загалом реалізація буде етапною, потім буде бета-тестування, і після цього почнеться повне його наповнення», - пояснює Євгеній Маховіков.