русский корабльнахуй
 
Чернівці  20 травня 2024 16:43 

Двох військових з Буковини посмертно відзначив державними нагородами Президент України

підтримай автора: оригінал
18
778
0
Фото: Чернівецька обласна рада
Станіслава Івашкевича та Олега Харабару, які полягли в боях за Батьківщину, відзначено медалями «Захиснику Вітчизни».
«За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», - йдеться в Указі Президента України №337/2024.
Олег Харабара загинув 9 листопада 2023 року, внаслідок обстрілу російськими окупантами на Донеччині. До лав захисників України воїн приєднався у липні 2022 року. На фронті солдат виконував завдання гранатометника. Рідне село Олега Харабари - Ломачинці. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на інформацію Чернівецької обласної ради.
Станіслав Івашкевич родом із міста Авдіївка Донецької області. У 2014 році на Сокирянщину, до села Селище, приїхали батьки Станіслава, тут придбали житло. Станіслав з дружиною та сином прибули на початку червня 2022 року, а вже 14 червня чоловік пішов захищати рідну землю від ворога у лавах Збройних Сил України. 18 лютого 2023 року, під час оборонного бою внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Іванівське Донецької області старший стрілець 2 відділення 3 стрілецького взводу 2 стрілецької роти однієї із військових частин Збройних Сил України Станіслав Івашкевич загинув. Тривалий час військовий вважався зниклим безвісти.