русский корабльнахуй
 
Новини  20 травня 2024 16:44 

Чи потрібно щорічно проходити ВЛК: пояснили в Міноборони

підтримай автора: оригінал
30
2.4k
0
Близько 260 тисяч українських громадян оновили дані через мобільний застосунок "Резерв+"
Відповідно до законодавства, висновки військово-лікарської комісії (ВЛК) для військовозобов’язаних громадян України дійсні п’ять років.
Свої коментарі Дмитро Лазуткін надав уранці 20 травня 2024 року в прямому ефірі телеканалу КИЇВ24 live.
«На даний момент діє норма, коли ВЛК дійсне протягом 5 років», — сказав Дмитро Лазуткін.
При цьому речник МОУ додав «можливі зміни, що в воєнний час буде прийнято, що кожний рік треба буде проходити ВЛК».
"Але знову ж таке, не хочеться говорити про те, що може бути, тому що чуток, проектів, ідей дуже багато. Поки вони не є, скажімо так, юридично зафіксованими, то це вже може стати приводом для спекуляцій в інформаційному полі. Не хочеться їх множити", - сказав Лазуткін.
Нагадаємо, 18 травня набув чинності закон про мобілізацію. В Україні запрацював мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників та резервістів з метою оновлення облікових даних. Всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів - до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.
Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін сьогодні повідомив, що вже з 18 травня близько 260 тисяч українських громадян оновили дані через мобільний застосунок "Резерв+".
Речник підкреслив, що через застосунок "Резерв+" у 80 разів більше людей оновили дані, аніж це було зроблено через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи). Водночас, наразі немає остаточної статистики щодо Територіальних центрів комплектування, бо процес постійно триває і громадяни оновлюють дані.