русский корабльнахуй
 
Чернівці  20 травня 2024 12:04 

Митрополит Епіфаній освятив храм на Буковині та відвідав рідне село

підтримай автора: оригінал
28
1.3k
0
19 травня 2024 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив освячення храму на честь великомученика Юрія Переможця у селищі Берегомет Чернівецької області.
Мурований храм збудували за 14 років спільними зусиллями настоятеля та громади на місці деревʼяного храму, який згорів під час пожежі у 2010 році. Від церкви вціліла лише окремо розташована дзвіниця, пише Медіа агентство АСС з посиланням на інформацію Пресслужби Київської Митрополії ПЦУ.
Під час освячення та за Божественною літургією Предстоятелю Православної Церкви України співслужили єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, керуючий єпархією єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, настоятель храму протоієрей Степан Колотило та місцеве духовенство.
За богослужінням також молилися захисники Батьківщини, представники місцевої влади та численні віряни.
Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній під час візиту на Буковину також звершив освячення хреста на Алеї Слави у селищі Берегомет.
Після чину освячення хреста Митрополит Епіфаній очолив заупокійну літію за полеглими захисниками Батьківщини та за жертвами політичних репресій.
Митрополит Епіфаній духовно підтримав матерів і вдів полеглих воїнів, а також відзначив їх медалями «Хрест Свободи».
На завершення Першосвятительського візиту до Чернівецької єпархії Предстоятель оглянув стан будівництва храму на честь Святої Тройці у селі Стара Жадова, де він народився й виріс.