русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  20 травня 2024 11:06 

Автор понад двох тисяч статей. На Буковині помер заслужений журналіст України Олександр Чорний

підтримай автора: оригінал
16
1.3k
0
На Буковині помер Олександр Чорний - Заслужений журналіст України, почесний громадянин міста Вашківці.
Про це повідомив голова Вашковецької сільської ОТГ Іван Янко.
Народився Олександр 24 липня 1951 року в селі Вашківці Сокирянського району Чернівецької області.
Закінчив Хотинський сільськогосподарський технікум, факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка. Працював у Сокирянській районній газеті "Дністрові зорі" літпрацівником, завідувачем відділу, заступником редактора, відтак — редактором районної газети "Вижницькі обрії" (м. Вижниця Чернівецької області), старшим випусковим у Чернівцях у редакції газети "Від Дністра до Карпат", керівником філіалу Чернівецького видавництва "Прут" у м. Сокиряни, з 1992-го до 2011 року — директор Сокирянської районної друкарні.
Один з ініціаторів заснування в Сокирянському районному відділі освіти в 1994 році газети для вчителів, учнів та батьків "Педагогічна думка", яку п'ять років редагував на громадських засадах.
Автор понад двох тисяч статей, кореспонденцій, нарисів, замальовок, репортажів в обласних та міських виданнях. Є автором книги "Вашківці на сивих вітрах минувщини", яка опублікована у 2009 році.
"Висока професійна майстерність, його життєва мудрість, організаторський талант назавжди лишаться у вдячній памʼяті вашківчан, колег, знайомих, родичів, друзів, сусідів. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким покійного", - написав у фейсбук І. Янко.
Редактор: Євгеній Пірожков
20-05-2024, 11:06