русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  19 травня 2024 17:20 

Відімкнення світла на Буковині: графіки погодинних знеструмлень можуть відмінити - обленерго

підтримай автора: оригінал
25
3.2k
0
Є велика імовірність, що погодинних відключень споживачів найближчими днями не буде. Або якщо і будуть застосовані, то мінімальні - лише у пікові години навантаження.
Про це у коментарі molbuk.ua повідомили у пресцентрі Чернівціобленерго.
"Це стане можливим, оскільки очікується тепла, комфортна погода, а нестача генерації першочергово буде покриватися за рахунок комерційного імпорту, аварійної допомоги та обмежень в роботі підприємств. Лише, коли цих заходів недостатньо, задіюють графіки погодинних відключень.
Саме тому дуже важливо свідомо зменшувати споживання у вранішні та вечірні періоди максимального навантаження на енергосистему. Від добровільної економії в кожній оселі залежатиме, чи виникне необхідність вводити примусові відключення для усіх споживачів", - зазначили в Чернівціобленерго.
Відтак буковинців закликали економно споживати електроенергію передусім ввечері 18-22:00.
Також у пресцентрі наголосили, що відключень поменшає, якщо не буде обстрілів і додаткових руйнувань об'єктів енергетики.
Раніше molbuk.ua писав, що 15 травня на Буковині запровадили графіки погодинних відключень: через російські обстріли у системі зафіксували брак електроенергії.
Читайте також: Прогріє до +27: погода наступного тижня на Буковині буде вже зовсім літньою
Редактор: Галина Олійник
19-05-2024, 17:20