русский корабльнахуй
 
Новини України  18 травня 2024 15:40 

Ситуація в енергосистемі. Міненерго повідомило, чи вимикатимуть сьогодні світло

підтримай автора: оригінал
32
994
0
У суботу, 18 квітня, графіки вимкнення світла для населення запроваджувати не будуть.
Про це повідомляє Міненерго.
Водночас, передбачено обмеження для промислових споживачів через нічну атаку на енергетичну інфраструктуру у Полтавській та Харківській областях.
"З 19:00 до 24:00 в усіх регіонах плануються обмеження промислових споживачів. При цьому відключення побутових споживачів наразі не передбачається", – йдеться в повідомленні.
До того ж у нічні та ранкові години на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Румунії, Словаччини та Польщі.
Нагадаємо, вчора, 17 травня, оновлено фізичний максимум з імпорту електроенергії в Україну. В "Укренерго" зазначають, що протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови передбачається імпорт електрики загальним обсягом 22 489 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 700 МВт.
"З 1 грудня 2023 року – це максимальна технічна можливість імпорту електроенергії в годину з Європи до України та Молдови", – йдеться у повідомленні енергетичної компанії.
До слова, Гендиректор Yasno звернувся до українців з проханням економити електроенергію. За його словами, Україна має три шляхи зменшити дефіцит: відбудова побитої генерації, розширення можливостей по імпорту та економія споживання.
Раніше стало відомо, що відключення електроенергії в Україні навряд чи будуть запроваджувати кожен день. Ймовірно, дефіцит в енергосистемі буде виникати періодами.
Редактор: Анна Семьонова
18-05-2024, 15:40