русский корабльнахуй
 
Соціалка Комуналка  18 травня 2024 11:24 

Турки, які мали ремонтувати водогін до Чернівців, знайшли підрядників в Україні - Василь Зазуляк

підтримай автора: оригінал
24
8.2k
2
Рапітальний ремонт водогону "Дністер-Чернівці" давно назрів. Фото: КП "Чернівціводоканал"
Масштабні ремонтні роботи на водогоні "Дністер-Чернівці" анонсувались міською владою ще на кінець квітня. Однак війна вносить свої корективи. Яка ситуація станом на сьогодні - в інтерв’ю Агенції АСС повідомив заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк.
За його словами, буде ремонтуватись найбільш аварійна ділянка водогону, від якої на 90% залежить водопостачання міста.
“Зазначу, що роботи тривають вже, але це роботи більш підготовчого характеру. На скільки нам відомо турецька компанія «Фека», яка виконує ремонт, знайшла підрядників в Україні. Вони вирішили, що їм недоцільно везти своїх працівників з Туреччини, поки вони мають можливість попри всю ситуацію в нашій країні залучати українських працівників”, - повідомив заступник мера.
"У них (турецької компанії) є певні зобов’язання, проблем з реалізацією проєкту поки не бачимо. Не менше всіх чернівчан ми хочемо, щоб це було якомога швидше, хочеться вже бачити нові укладені труби", - додав він.
Нагадаємо, Чернівецька міська рада планує розпочати заміну шести кілометрів мереж аварійних ділянок водогону “Дністер-Чернівці”. Це перша стадія міжнародного проєкту, яку втілюють за 17 мільйонів євро, – за кредитні гроші німецького банку.
Про це у грудні минулого року в інтерв’ю місцевим ЗМІ повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук.
За умовами договору, підрядник має завершити роботи впродовж року, розповів під час свого звіту 19 грудня минулого року гендиректор водоканалу Андрій Колесник.
Загалом у межах першої стадії проєкту планують реконструкцію та заміну обладнання на насосній станції. Для цього вже підготували документи – наразі їх погоджують у німецькому банку. Тоді зможуть оголосити тендер на встановлення фабрики з виробництва гіпохлориду.
Цьогоріч водоканал отримав обладнання на понад 800 тисяч євро. Впродовж 2024 року планують встановити модульну будівлю, змонтувати та запустити обладнання. Чи встигнуть і чи не скорегує плани війна - буде відомо пізніше.