русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  17 травня 2024 19:21 

У костелі Чернівців відбудеться концерт гітарної музики

підтримай автора: оригінал
27
2.7k
0
Цієї суботи, 18 травня, о 16.00 чернівчан та гостей міста запрошують на концерт гітарної музики, який відбудеться у костелі Воздвиження Всечесного Хреста ( зупинка Шкільна) в Чернівцях.
Про це повідомляють на фб-сторінці Католицькі Чернівці, пише molbuk.ua
Як розповідає організатор заходу, викладач гітари у музичній школі та коледжі Ярослав Гамаль, програма підбиралася так, аби прозвучала і барокова музика, і класика, і сучасна. Головне - щоби відповідала атмосфері храму.
"Раніше я організовував фестиваль "ВоробкевичФест", де виступали наші студенти і який відбувався у єзуїтському костелі. А зараз у костелі реставрація, тож ми в рішили зіграти у Малій базиліці Воздвиження Всечесного Хреста. Виступатимуть мої учні.
Один із виконавців - мій талановитий учень у музичній школі, який нещодавно вступив у Королівську музичну академію м. Антверпена, Бельгія. Інша виконавиця - першокурсниця коледжу, Дар'я. Вона грає на гітарі півтора року, але показує результати, яких я ще не бачив. Це при тому, що у музичній школі не навчалася взагалі", - каже Ярослав Гамаль.
Ще один учасник концерту Владислав Остафі - здібний та талановитий студент, за короткий період навчання в коледжі був учасником багатьох мистецьких заходів та концертів, є лауреатом всеукраїнського конкурсу в місті Кропивницький.
Також на концерті прозвучить скрипка та флейта. Гратиме молодь.
Вхід вільний, натомість буде благодійний збір на підтримку ЗСУ .
Редактор: Галина Олійник
17-05-2024, 19:21