русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  17 травня 2024 16:00 

Хотів збагатитися: на Буковині затримали зловмисника, який незаконно переправляв чоловіка

підтримай автора: оригінал
30
2.2k
1
Учора, 16 травня, в адміністративних межах села Новоолексіївка, прикордонники спільно з працівниками поліції викрили "бізнесмена", коли той намагався доправити 5 чоловіків призивного віку до лінії розмежування державного кордону.
Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області.
Схему нелегального бізнесу організував 25-річний житель Чернівців. За "квиток" до Республіки Молдова він просив від 8 до 10 тисяч доларів США з "клієнта". Наразі, правоохоронцці затримали чоловіка та готують клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.
Поліцейські спільно з колегами з відділу міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та Державної прикордонної служби перекрили черговий канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків за межі території України.
Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 25-річний житель обласного центру, знаючи про чинні тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, з метою власного збагачення, сприяв у переправленні чоловіків за кордон.
Чернівчанин підшукав "клієнтів", які бажали потрапити до сусідньої Республіки Молдова, оминувши пункт пропуску. Вартість "квитка" чоловік оцінив від 8000 до 10000 доларів США з особи.
Правоохоронці затримали фігуранта в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
Редактор: Ангеліна Петльована
17-05-2024, 16:00