русский корабльнахуй
 
Чернівці  15 травня 2024 17:45 

Чим здивує фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN цьогоріч

підтримай автора: оригінал
13
878
0
Фото: МА АСС
Він розпочнеться 15 червня, у день народження видатного кінорежисера, та триватиме 9 днів.
У Чернівцях 15 червня стартує третій кінофестиваль Миколайчук OPEN. Він триватиме 9 днів. Про те, чого чекати глядачам цьогоріч, розповіла керівниця Культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука Тетяна Д'яченко, пише Медіа агентство АСС.
«Цьогоріч ми очікуємо багато запрошених гостей, які працювали з видатним кінорежисером особисто. Їх буде не двоє-троє, а приблизно десятеро, і це все будуть люди, які знали Івана Миколайчука особисто, вони зможуть поділитись враженнями та згадками про кінорежисера», - каже Тетяна Д'яченко.
Так, цьогоріч заплановано показ «Тіней забутих предків» на честь 100-річчя режисера Сергія Параджанова. Стрічку представить муза кінофестивалю — Лариса Кадочнікова, яка зіграла Марічку.
Як повідомляють на фейсбук-сторінці фестивалю, на Миколайчук OPEN також з’явиться нова секція фантастичного кіно, яке досліджує межі жанру — «Під сузір’ям Близнюків». Її відкриє візіонерський сай-фай «Божественність» Едді Альказара з програми «Санденсу» та Сіджесу. Фільм розповідає про те, як сироватка вічної молодості стала небезпечною для людства.
«Миколайчук OPEN – це фестиваль про кіно, в першу чергу для глядачів, оскільки нагороди отримують ті стрічки, за які голосують люди. Гаслом нашого фестивалю цьогоріч є «Переломний момент»: ми відчули його у всіх галузях, у всіх напрямках, і у військовому також. Світ втомився від війни, від нас, люди за кордоном хочуть жити своє життя, проте саме завдяки фестивалям вони потрапляють до України та дізнаються, наскільки ми незламні. Такі фестивалі згуртовують нас, наші закордонні гості бачать та розуміють, що ми готові працювати, внаслідок цього зароджується багато нових проєктів, Україні допомагають дознімати фільми, робити постпродакшн. Всі розуміють, що через війну українського кіно буде все менше, і завдяки фестивалям цю проблему підіймають, її обговорюють закордоном у пресі, і це значна підтримка України», - каже Тетяна Д'яченко, керівниця Культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука.