русский корабльнахуй
 
Україна  15 травня 2024 14:00 

Ситуація у місті - вкрай складна. Росіяни займають позиції на вулицях Вовчанська. Зеленський переніс всі заплановані міжнародні заходи

підтримай автора: оригінал
25
1.3k
0
Фотоколаж ТСН
Російські окупанти займають позиції на вулицях Вовчанська Харківської області. Ситуація у місті є вкрай важкою.
Про це заявив головний патрульний Вовчанського відділу поліції Олексій Харківський, пише NV.
Він зазначив, що станом на 15 травня українські правоохоронці знаходяться у Вовчанську та допомагають місцевим мешканцям з евакуацією. За його словами, у місті тривають бої.
«Ми евакуюємо людей, всім допомагаємо. Ситуація у Вовчанську — вкрай складна. Ворог займає позиції на вулицях міста. Тому, люди, будь ласка, евакуюйтеся. Ми всім допомагаємо», — зазначив Олексій Харківський.
Німецький таблоїд Bild повідомив, що війська країни-агресора Росії зайняли північну частину Вовчанська та обходять місто зі сходу.
У Міністерстві оборони України підтвердили, що російські піхотні групи зайшли у Вовчанськ Харківської області та намагаються закріпитися у північній частині міста.
Про це заявив речник Міноборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону у середу, 15 травня, пише NV.
Він зазначив, що армія країни-агресора Росії намагається зайти у Вовчанськ невеликими піхотними групами.
«Наше завдання — знищувати ворога, не давати йому заводити більше сил та закріпитися», — розповів Лазуткін.
Речник зауважив, що Сили оборони України завдяки FPV-дронам та артилерії ефективно працюють проти російських окупантів. Зокрема, коли противник технікою підвозить піхоту.
За його словами, ефективні й боєздатні підрозділи біля Вовчанська утримують напрямок.
Наступ Росії в Харківській області
10 травня о п’ятій ранку російські окупанти намагалися прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це офіційно заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.
Також росіяни почали масово обстрілювати прикордонні населені пункти.
Президент України Володимир Зеленський сказав, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Він також оголосив, що Україна перекине сили на Харківський напрямок.
Уранці 11 травня ЗМІ писали, що російські війська відновили штурмові дії біля села Глибоке на Харківщині.
«Російський наступ на Харківщині не призведе до захоплення великої території». Експерти КБФ назвали стратегічну мету ворога
Того ж дня представник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону зазначив, що росіяни на Харківщині локалізовані в «сірій зоні» і вона не розширюється.
12 травня в DeepState повідомили, що росіяни окупували кілька сіл у прикордонних районах Харківщини.
14 травня Генеральний штаб ЗСУ заявив, що для збереження життя військовослужбовців було проведено зміну позицій в районі населеного пункту Лук’янці на Харківщині.
Пізніше у Генштабі додали, що на окремих ділянках на півночі Харківщини внаслідок штурму росіян українські військові перемістились на більш вигідні позиції.
Зеленський наказав перенести всі міжнародні заходи за його участі через наступ РФ на Харківщину
Президент України Володимир Зеленський дав доручення перенести всі міжнародні заходи за його участі, заплановані на найближчі дні, та опрацювати нові дати проведення.
Про це заявив речник глави держави Сергій Никифоров у середу, 15 травня.
Зеленський провів щоденний селектор, на якому йшлося про ситуацію у Харківській області та забезпечення Сил оборони України.
Президент заслухав доповідь начальника Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича.
Зазначається, що на місці працюють командувачі Державної прикордонної служби, Нацгвардії та головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який «ухвалює всі рішення на основі вичерпної інформації».
«Розгортаються додаткові сили, резерви є. Розвідки — ГУР та СЗР — бачать усі ймовірні кроки противника. Олександр Сирський регулярно доповідає президентові про ситуацію», — додав Никифоров.
Раніше телеканал CNN Portugal повідомив, що Зеленський скасував заплановані візити до Португалії та Іспанії через важку ситуацію на фронті.