русский корабльнахуй
 
Освіта  15 травня 2024 16:40 

На виборах ректора ЧНУ вже проголосували майже 75% виборців

підтримай автора: оригінал
27
1.6k
0
Станом на 15.00 год. голосування за кандидатів на посаду ректора ЧНУ завершили. Загалом участь у виборах взяли 93% виборців, тобто 1355 людей, повідомляє Суспільне,
На посаду ректора Чернівецького національного університету претендують четверо кандидатів: Руслан Білоскурський - декан економічного факультету, Мирослав Заячук - декан географічного, Ольга Мартинюк деканка факультету математики та інформатики та Андрій Саміла - проректор ЧНУ з наукової роботи.
Їх обиратимуть майже 1500 людей – це науковці, викладачі закладу, частина студентів та допоміжний персонал.
Голосувати за кандидатів на посаду ректора ЧНУ зможе 1451 виборець. Про це у коментарі Суспільному раніше повідомив голова організаційного комітету з проведення виборів ректора ЧНУ Юрій Лопатинський. Йдеться про:
  • 1093 науково-педагогічних працівників – це не менше 75% від загальної кількості викладачів та науковців;
  • 137 штатних працівників, що становить до 10% від загальної кількості. Йдеться зокрема про лаборантів, охоронців, бібліотекарів, прибиральників, працівників студмістечка чи адміністрації;
  • не менше 15% студентів – це 221 виборець, яких обирали з кожного факультету за певними квотами шляхом таємного голосування.
  • Вибори триватимуть з 9:00 до 15:00 – опісля буде підрахунок та оголошення результатів, йдеться у повідомленні.
    Голосування за ректора ЧНУ завершиться о 15:00. Переможцем буде кандидат, який набере понад 50% голосів людей, які можуть брати участь у виборах. Якщо жоден кандидат не набере стільки голосів, оргкомітет ухвалить рішення про проведення другого туру.