русский корабльнахуй
 
Новини  13 травня 2024 18:00 

У розвідці Британії пояснили, для чого російська армія використовує мотоцикли на фронті

підтримай автора: оригінал
22
-
-
Від початку 2024 року рф збільшила використання легких транспортних засобів, «таких як всюдиходи та мотоцикли підвищеної прохідності, для перевезення особового складу на передову та проведення атак на українські позиції, особливо у нічний час», йдеться у повідомленні Міністерства оборони Британії.
У розвідці кажуть, що у листопаді 2023 року “президент Росії влдімір Путін особисто оглянув нещодавно придбані китайські всюдиходи Desertcross 1000-3 від компанії Odes Industries”. Повідомляється, що росія закупила понад 2100 таких автомобілів».
За даними британської розвідки, “цілком імовірно, що російські війська все частіше вдаються до використання легших і швидших транспортних засобів для проведення розвідки українських оборонних позицій, щоб забезпечити подальшого ураження з використанням артилерії, FPV-дронів або дронів-камікадзе”.
“Однак, жертвуючи бронею та вогневою міццю заради підвищення мобільності, легкі машини набагато вразливіші, ніж їхні броньовані аналоги, для цілої низки систем озброєння. Українські FPV-дрони вже продемонстрували свою здатність ефективно вражати такі легкі машини”, – зазначають у Міноборони Британії.