русский корабльнахуй
 
Чернівці  13 травня 2024 13:37 

Підтримка Німеччини: у Чернівці прибув мер Дюссельдорфа Стефан Келлер

підтримай автора: оригінал
32
1.4k
0
Місто-побратим готове надати Чернівцям 10 автомобілів швидкої допомоги, а також делегувати економічного експерта для постійної роботи на Буковині.
Чернівці та Дюссельдорф півтора року тому підписали угоду про побратимство, пише Медіа агентство АСС. З початку повномасштабного вторгнення німецьке місто Дюссельдорф надає гуманітарну допомогу для вимушених переселенців та вживану техніку для комунальних підприємств.
Зараз з робочим триденним візитом у Чернівцях перебуває міський голова Дюссельдорфа Стефан Келлер.
На протокольній зустрічі із чернівецьким міським головою Романом Клічуком посадовці обговорили економічне партнерство: вони зустрінуться з місцевим та релокованим бізнесом, обміняються досвідом, обговорюватимуть шляхи виходу місцевого підприємництва на міжнародний ринок.
«Я вдруге у Чернівцях. Вражений красою та радий, що місто і надалі гарно розвивається. Ми віддали шану полеглим героям хвилиною мовчання та покладанням квітів на кладовищі. У Дюссельдорфі зараз проживає 10 тис. біженців з України. Вони працюють, діти у школах навчаються, умови у них прекрасні. Вони дуже добре інтегруються у наше суспільство», - сказав мер Дюссельдорфа Стефан Келлер.
Також гість пообіцяв, що Дюссельдорф готовий надати Чернівцям 10 автомобілів швидкої допомоги, фахівців для підтримки ЦНАПу. А також за кошти німецького уряду у Чернівцях буде працювати на постійній основі економічний представник, аби вчасно та кваліфіковано надавати необхідну підтримку та поради.